Krisztián Kovács
Electronic, Techno & Minimal

SanFranciscoBeat

Kategória: DJ

A SanFranciscoBeat (aka Egér) név mögött álló Kovács Krisztián tizennégy évesen, 1996-ban kezdett összebarátkozni a lemezjátszókkal.


Első inspirációit DJ Newl tech-house szettjei adták, ezért a kezdeti időszakban leginkább tech-house és hard-house zenéket pakolva igyekezett megnyerni közönségét. Próbálkozásai olyannyira jól sikerültek, hogy a '96-os debütálás után szinte rögtön az underground szemléletéről elhíresült, illegális bulik havi rezidense lett. Ennél jobb kezdőlökés aligha kell egy DJ-karrier beindulásához! Krisztián 98-ban már a legnagyobb budapesti klubokban, például az E-klub Underhouse-estjein fedte fel lemezes-táskájának titkait.


Az általa játszott, egyre szélesedõ zenei spektrum mind nagyobb érdeklõdést kapott. Ennek bizonytékaként lehetett ő a Viasat televízió 2001-es 'Bár' valóságshow lemezlovasa, s egyben a Budapest Parádéninduló Viasat-kamion DJ-je.


Ettől kezdve egyre mozgalmasabb éjjelek köszöntöttek SanFranciscoBeat-re: techno- és proggie-bulik közkedvelt művészeként koptatta tovább a lemezjátszótűket erdős fesztiválokon és zárt bulikon éppúgy, mint Budapest menő kávéházaiban és klubjaiban.


2002-ben, újabb jelentos mérföldkőhöz érve, Slam Jr. Strictly-csapatának tagja lett, s ennek köszönhetően alkalma nyíltproduceri vágyainak beteljesítésére. Zenéi azóta az E-Klub válogatásalbumán (No Way / 2003), a Freee Magazin korongján (Strictly One rmx / 2004) is megjelentek.


2004. őszén megjelent a Slam Jr. gondozásában a Strictly! Promo elnevezésű EP, amit munkatársával, Alpha Beat/BlackNavy-vel együtt közösen készítettek el. A korong jelentős belföldi és nemzetközi sikereket tudhat magáévá.


2005 telén megjelenő Slam Jr. Terra című mix lemezén is fellelhető munkássága egyes elemei. 2005 márciusában megjelent az MB. Project név alatt, új zenei darabja, amit két munkatársával közösen készítettek el (Grabovsky-val és az MB. Project alapító tagjával Balázs Lacival).