www.ricardo-snip.info
szrichardson [KUKAC] index [PONT] hu
+3620-341-3579

Ricardo Snip

Kategória: DJ

Ricardo Snip 1985-ben látta meg a napvilágot Miskolcon, Szabó Richárd József néven. A zenéhez való kötődése egészen gyerekkorára vezethető vissza, amikor is az általános iskola 4. évfolyamában osztályfőnöke felfigyelt jó hangjára, ezért az énekkar tagjává választotta.

1997-re tehető az az időszak, amikor már a felsőbb években divat volt -úgynevezett- klubdélutánokat rendezni, így az énektanára (egyben osztályfőnöke is), megbízta azzal a feladattal,hogy legyen ő a DJ. a kis bulin. Biztosította neki saját felszerelését, ami: deck, erősítő, 2 hangfal volt. Ahogy ez lezajlott, annyira kedvett kapott a dj-zéshez, hogy nagy zenegyűjtésbe kezdett és egy fél évvel később gyerekkori barátjával (Carry-vel) csinálták sorra a hasonló bulikat. A középiskolás évek alatt sok szórakozóhelyet bejárt; felmérve a terepet, hogy is kell ezt csinálni profi módon. Szépen megfigyelt minden apró részletet, mind a technikai részét nézve, (hang, fény) hogy van elrendezve stb..... mind zeneileg, hogy kell fel és levezetni egy bulit.

2002-ben Carry barátjának nagy lehetősége adódott, hogy zenélhessen a szomszédos tiszaújvárosi Nádas Sörzőben, így Richárd is csatlakozott hozzá és hűen tanulva tőle, hétről hétre elkisérte. Sokat köszönhet Dj.Vamo-nak, aki maga mellé vette és járták a keleti régió jobbnál jobb szórakozóhelyeit. Ahová így eljutott, lehetőséget is kapott bulik elején táncra szólítani a fiatalokat.

Tizenévesként idősebb ismerősei meséltek neki a környék egyik legmenőbb helyéről, a polgári Arénáról, ami akkoriban a legjobban felszerelt disco volt és országos hírre tett szert. Itt játszottak rendszeresen a nagyok (BUDAI, TOMMYBOY, KÜHL, STERBINSZKY). Meg sem fordult akkor még a fejében, hogy egyszer még ott is fog dolgozni. Nagy álma teljesült, amikor 2006-ban fénypultos lett itt az Arénában, így már hétről hétre a Warm up az ő keze munkáját takarta.

Ami a legközelebb áll a szivéhez, az az elektronikus zene különböző vállfajai és ebben a műfajban is készíti a mixeit 2-3 havi rendszerességgel. 2008 őszén a Flamingó Disco-ban (Nemesbikk), a híres sárándi M47 egyik residensét Dj.Schmidt-et vezette föl, immáron a kedvenc stílusát mutatva be a közönségnek. 2009 februárjában egy Dj versenyen is indult, ami Miskolcon a RockWell Klub-ban volt megrendezve, ahol II. helyezést ért el.

Végezetül egy pár hely ahol már hallhatta a nagyérdemű:

Tiszaújváros (Camelot Club, Nádas Söröző, Unterground)
Miskolc (RockWell Klub, Tschunami)
Polgár (Aréna) Mátészalka (Rió)
Mezőkövesd (Klub Sláger M) stb....

Jelenleg a tiszaújvárosi Hard Block American Pub egyik residentje.

Technikai felszereltség:
2 db Pioneer CDJ-100S cd lejátszó
2 db Technics SL-1210Mk II lemezjátszó
1 db Pioneer DJM-500 keverő
1 db Technics RPDJ-1200 fejhallgató
1 db Toshiba Satellite laptop
1 db Stanton Final Scratch dj softvare + hangkártya
stb.....