Berdy Levente

DJ Berdy

Kategória: DJ

1985-ben születtem Budapesten. 11 éves koromban kaptam meg az első szintetizátoromat, amin autodidakta módon tanultam meg játszani. Eleinte gyakorlásként elkezdtem hallásból visszajátszani az általam kedvelt számok dallamát. Akkoriban a rave tombolt mindenhol és a Scooter a "Hype Hype"-val engem is megfertőzött. Ettől kezdve nem volt megállás, voltam hardcore és rave őrült is. A kedvenc akkori és "mostani" előadóim : Scooter, Dune, U96, RMB, Brooklyn Bounce, 666, Cosmic Gate, Das Modul, ATB stb. Kedvenc válogatásalbumok: Terrordrum, Thunderdrome , D-Trance. Ezek után 14-15 évesen kaptam kölcsön egy DJ Budai- House Classics 94-98 cd-t, ami szintén nagy hatással volt rám. Elkezdtem próbálgatni a lemezről való keverést pár darab használt house bakelit lemezzel.Sikerült is tönkretennem egy Tesla és egy Pioneer lemezjátszót, amit nem erre a célra találtak ki. Ezután kaptam egy 486 PC-t és trackerrel neki álltam rave zenéket írni. Ekkoriban Prodigy-t is hallgattam.Majd jött a Sterbinszky őrület és a Budapest Parádé. A kezdet valahogy így fest.

2002. 16 évesen elkezdtem zenéket írni trance műfajban. Eleinte Fasttracker-hez hasonló trackerrel „írtam” a zenéket, majd áttértem a divatosabb Sequncer / DAW-ra. Külön köszönet a Cselovszky család támogatásáért! Nélkülük nem kezdtem volna komolyabban zenéket írni. Amikor már összegyűlt egy CD-nyi zene, elkezdtünk keresgélni, hogy hogyan lehet kiadni egy lemezt. Ekkor ismerkedtem meg Monori Tamással (DJ Face) a Tajti Music áruházban. DJ Face rengeteg tanáccsal látott el, majd bemutatott Bugóczi Zsoltnak (DJ Bugo-C). Bugo-C tanácsára megkerestük a Mistral Műsorirodát, akik egyből jelezték, hogy ez a trance műfaj nem igazán megy Magyarországon és a fiatal korom (17) miatt nem igazán vagyok eladható a magyar zeneiparban. Ebben teljesen igazuk volt, kivéve, hogy utána 2004-ben idehaza tombolt a trance. Itt azért nem szakadt meg a kapcsolatom a Mistral Műsorirodával. Erdélyi J. segítőkészen elküldte több ismert hazai producernek a zenéimet, hogy mondjanak véleményt róla. Találtak benne jót és kevésbé jót is. Ez úton is köszönöm a segítségüket.

2002. Dj Bugo-c szeretett volna a dj csapatába egy „producert”, innentől kezdve elkezdtünk zenéket írni, közben hamar összebarátkoztunk. Az ő hatására áttértem a house műfajra. Természetesen a trance zeneírást sem hagytam abba. Ebben az évben meg is született az első közös szerzeményünk a „The Saxy Feeling”, ami elég nagy siker lett. Külön köszönet a Mistralnak a promózásért!

2003. A „ The Saxy Feeling” megjelenik az Erős vs. Spigiboy – Dancemix.hu 2003-on. Az akkor nemrégiben nyílt Deejay's Pubban, Cegléden forgattunk egy videó klipet amit Szlovákiában előszeretettel játszottak.

2004. Eddigre már kb. 10 db saját szerzeményünk volt, amit fel is tettünk egy promóciós lemezre. Elindult a „The Saxy Feeling turné” kongással és szaxofonossal.A turnénak 10 állomása volt.

Samoi – Zalaegerszeg, Palace – Siófok, Clubbalance – Kapuvár, Amnesia – Mezőtúr, Mediterran – Szombathely, Zalaegerszegi Aqua Park, Club Dream - Tápióbicske,Old's Room - Szombathely, Sakáltanya – Dabas, Club Desperado – Ladánybene. Péntek esti rezidens dj lettem a Deejay's Pubban.

2005 A "Saxy Feeling" felkerül Kovács "Nagyember" László által össze állított Juventus mix 7.-re.Budapesti Rio Playmate elődöntő saját zenékkel Bugo-c-val. Elkészül a The Saxy Feeling 2005 Dance Rmx.

2006. Megismerkedtem Berta Andrással (DJ Spyder) akivel hamar össze is barátkoztunk. Elkezdtünk zenéket írni. Catana-val készítettünk egy remixet Peat Jr. & Ferrnandonak a Szerelem száll című dalukra.

2007. Az első közös zenénk DJ Spyder-rel a "Club Musica" címet kapta. Megszületik az "első" önálló szerzeményem a "Loneliness Again". Egy zenei pályázat során megismerkedem Karányi Danival, aki ekkor a CLS Music-nál dolgozott, mint menedzser.

2008. Karányi segítségével a CLS kiadta a "Loneliness Again"-t a Beatporton és egy pár válogatás albumon. Beneveztem a Music Team és a Pioneer által rendezett DJ/Producer versenyre, ahol 1. helyezett lettem a "Sun Goes Down"-nal, majd összebarátkoztam a főszervezővel, Paul House-zal. DJ Bugo-c-val megalapítottuk a SoundTransport formációt és feldolgoztuk a régi "Saxy Feelinget".

2009. Paul House felkért, hogy producerként legyek a csapata tagja ,és így alakult meg a "House Stars". Természetesen nem tartjuk magunkat house sztároknak de a sok meglévő név mellet nem tudtunk egyszerűbbet kitalálni és Paul elvetemülten ragaszkodik a house szóhoz. Első közös szerzeményünk a "First Start" és a java csak ezután jön!:)

Megjelenések:

2009. Dancemix Hungary 2008-2009. (CLS)

2008. Party Megamix - Tél 2008. (CLS)

2008. Party Megamix - Nyár 2008. (CLS)

2008. Berdy - Loneliness Again EP (Beatport.com / CLS)

2006 Peat Jr & Fernando - Szerelem száll Remix (Maxi CD)

2005. Juventus mix 7 (Hungaroton records)

2003. Erös vs Spigiboy - Dancemix.hu 2003

2003. DJ Bugo-c vs. Dj Bérdy - The Saxy Feeling CD (Szerzői)