Tomy Montana

Kategória: DJ

Tomy Montana, alias Thomy, már egész hamar kapcsolatba került a zenével és a zene emberekre gyakorolt hatásával, hiszen egy ének-tagozatos általános iskolába kezdett el járni. Viszont, amíg mások az énekkarral gyakoroltak Thomy már akkor is a legfrissebb slágereket vette fel a rádióból persze kazettás magnó segítségével. Később már nem csak gyűjteni akarta a zenéket, hanem ambíciózusan ő szerette volna összeállítani saját műsorát, így beharcolta magát az iskolarádióba, majd később már az iskolai tini-discok zenei repertoárját is ő állította össze.


1996-ban vásárolta meg élete első CD lemezét és talán ezen momentummal kezdődött el Tamás igazi DJ karrierje. Eleinte kimeríthetetlen figyelemmel kísérte a helyi disco lemezlovasát munka közben, majd később mikor lehetőséghez jutott, ő is megpróbálkozott egy-egy keveréssel. Innentől számíthatjuk a komoly lemezlovasi karrierjének kezdetét.


Hamarosan egyre több klub hívta meg fellépésekre és a környéken hamar megismerték a nevét. Eleinte csak vendégként lépett fel egy-egy est alkalmával, majd hamarosan rezidenciát kapott a Club Öreghegyiben, ami az Ő zenei vezetése mellett virágzásnak indult és évekig a térség meghatározó discojaként tündökölt.


Az évek múlásával Tomy úgy érezte, hogy neki már ez nem elég és szeretne szakamilag tovább lépni és pont ezen időszakában az életének, a 2007-es év végén találkozott Chris Lawyerrel, egy tehetséges fiatal producerrel, akivel elkészítették első közös szerzeményüket a 'We Gonna Feel It'-et.


A 2007-es Miamiban tartott Winter Music Conference alkalmával felfigyeltek erre a számra a görög Planetworks kiadónál és megvették annak licenszét. Ettől kezdve Európa délkeleti régióiban a szám egyre jobb pozíciókat vívott ki magának a rádiós slágerlistákon, majd Törökország és Görögország dance rádiói toplistáját több mint 16 hétig vezette is. Ennek a sikernek köszönhetően több külföldi megkeresés is érkezett a duóhoz az Égei-tenger régiójából és a felkéréseknek eleget téve együtt bejárták Törökország, Görögország, Cyprus valamint Macedónia legmeghatározóbb klubbjait, rendezvényeit.


A virágzónak induló kapcsolat lendülete az idő és a kezdeti siker múlásával alább hagyott, valamint a két fél stílusa kezdett nagy mértékben eltérni egymástól ezért Tomy a 2009-es évvel úgy gondolta, itt az ideje mindkettőjüknek a saját karrierjükre koncentrálni. A fordulópont valamint az évek alatt megváltozott zenei repertoárja arra késztette Tomit hogy művésznevet váltson és innentől fogva a Dj Thomy név helyett Tomy Montana néven készítse immáron saját szerzeményeit, valamint ezen a néven lépjen fel.


Első saját szerzeménye a 2009-es év nyarán jelent meg 'Popcorn' címmel majd nyár végén a második is 'Saxavou' mely első nyílvános bemutatásán, Magyarország egyik legmeghatározóbb klubjában, a Palaceban, Siófokon, osztatlan sikert aratott mind a közönség, mind a kollégák körében.


Az álhatatos munkával valamint azzal, hogy Tomi sokkal szélesebb zenei palettán mozog, mint általában a DJ-k, 2010-es évre elérte azt, hogy több nagynevű magyar klub is rezidensi pozíciót ajánlott neki. A két legkiemelkedőbb ezek közül talán a siófoki Flört, valamint a pásztói Club Miami.


Szintén a 2010-es évben produceri munkássága is újabb fordulóponthoz ért, hiszen a márciusban a Munijama c. EP a német Groovebox kiadónál jelent meg, melyet a világszinten elismert Chris Ortega jegyez. Az EP két Tomy Montana tracket tartalmaz, az egyik a címadó 'Munijama' a másik pedig a 'Movie Star'.


Tomy a több mint 10 éves DJ-múltra való tapasztalatával és töretlen ambíciójával mára beküzdötte magát Magyarország legelismertebb DJ-i, producerei közé de ez mellett letette már névjegyét országhatárainkon túl is és a legtöbb helyre ahol már egyszer fellépett altalában még többször vissza is hívják.