Szálkai Sándor

Tito Rascal

Kategória: DJ

Tito Rascal – polgári nevén – Szálkai Sándor, Debrecenben született. Egész fiatalon, 13 évesen csöppent a partyk és az elektronikus zene világába, 14 évesen pedig már fellépett, mint lemezlovas. A korai detroiti hangzás megalapítói voltak rá a legnagyobb hatással, olyan nevekkel fémjelezve, mint pl. Jeff Mills, Derrick May, John Aquaviva, vagy Juan Atkins. Zenei stílusát nem szereti behatárolni, de tény, hogy a techno, tech-house, és house zenék állnak hozzá a legközelebb. Produceri munkájánál, melyeket TR Digital néven ír,főleg a letisztult minimal stílust részesíti előnyben.

A Globalparty FM stúdiójában, élő rádio műsora alatt ismerkedett meg a két tehetséges Dj-vel, a Pixelbrothers duóval, név szerint, Noellel és Bodych3k-kel. A Minimal 2 Maximal és a Pix the mix házigazdái hamar megtalálták a közös hangot és nem teketóriázva elindították a három tagból álló DebDub formációt. A csapatból Tito az, aki kapcsolatban áll a partnerekkel, Ő felel a promocióért, illetve a fellépésekért.

A debreceni „színes” éjszakai életben nem akármilyen helytől kaptak lehetőséget, mint a Hotel Divinus luxus szállodától. Saját szervezésű buliba kezdtek, melynek annyira jól sikerült a terasz nyitánya, hogy rezidenciát és teljes szabadkezűséget kaptak. Egyszóval a DebDub triumvirátus intézi a hotel elektronikus zenei arculatát, programját, dj bookingját. Heti rendszerességgel, 17 órai kezdéssel, ezek a partyk voltak az elsők Debrecenben, ahol már kora délután modern elektronikus zenék szóltak. Olyan neves kiadó művészeinek munkái csendültek fel, mint pl. a Mobilee, Cecille, M-nus vagy éppen a Cocoon. A rendezvények kuriózuma, hogy az öt csillagos kis ékszerdoboz Magyarország és Európa egyik legrégebben védett területének, a debreceni Nagyerdőnek a szívében helyezkedik el.

Hármójukhoz később csatlakozott a JustmusicFM által szervezett tehetségkutató dj verseny szakmai különdíjasa, a budapesti Dokkoló nevű party hajó rezindense, Petey Dixon, akit ugyebár a hazai és külföldi elektronikus zene rajongóinak nem kell bemutatni.

2010-ben társaival megalapítja a DebDub Production-t, hogy ezzel még szélesebb körben megmutathassa ars poeticaját az elektronikus zenéről, illetve a szórakoztatásról. Saját műsoridőt nyer el egy újabb hazai internetes rádión, a Radionext FM-en, ahol a legjobb, és legfrissebb house zenéket prezentálja minden hónap első péntek estéjén buliba induló party arcoknak. A műsor neve, DebDub presents: Companera Doncella (CD). A DebDub Production saját partysorozatot indít el Debrecenben, DebDub presents címmel. A havi szinten megrendezésre kerülő bulin a hazai szcéna legnagyobbjait sorakoztatják fel.