Benyeda László
deep/minimal/tech
www.djbadgirls.hu/

Shabaam

Kategória: DJ

A Badgirls team legfiatalabb és egyben legújabb szerzeménye - Shabaam viszonylag hamar kezdett a zene felé orientálódni. Már általános iskolás korában is fontos szerepet játszott életében az emberek szórakoztatása, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy meghatározó tagja volt az iskola suli-rádiójának és technikusi legénységének egyaránt. Persze, mint minden dj-nek neki is jókora zenei átalakuláson kellett végig mennie. A korai hip-hop és funky basszusokat hamar utolérte az akkor még itthon csak kialakulóban lévő stílus. Kezdeti ambiciózusát jelzi, hogy a lehető leggyorsabban beszerezte a mixeléshez elengedhetetlen felszerelést és neki kezdett az elsajátításhoz. Ebben óriási szerepe volt az akkori keceli buliknak is, ahol először találkozott igazán azzal a zenével, ami inspirációt jelentett neki.


Nem egy buli volt amikor csak álltam és órákon keresztül bámultam Chriss-t vagy éppen Surprise-t ahogy játszik, miközben a többiek önfeledten szórakoztak.


A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalva egy-kettőre a keceli korona v.i.p. bárjában találta magát. Eleinte minden szombaton 1,5-2 óra erejéig gyakorolhatott, bizonyíthatott egyre nagyobb tömeg előtt, majd a kisebb-nagyobb bulikat szervező James Cole (Boszka) adott egyre több lehetőséget a bemutatkozásra. Innen származik a máig tartó kapcsolat és barátság Dave V N-el is, akivel kb egy időben ndult el karrierje. A 2002-2003-as évek mérdföldköveknek bizonyultak, mert igazán ez a két év alatt ismerték meg jobban Shabaam-ot. Az emberek kezdtek elfogadni, megszeretni, tudták, hogy milyen zenét játszom.


A 2003/2004-ben a szakma által az év hazai felfedezettje-ként emlegetett Shabaam (Dave V N-el egyetemben) igazából ekkor kezdett betörni. Ezt igazolja, hogy a Soundhead-es szavazáson két egymást követő évben/2006,2007/-ben is második lett az év hazai felfedezett kategóriában. A kezdeti warm up szerepkört követték a fődidős illetve záró szettek!. Egyre több helyen kapott lehetőséget országszerte!


Lehetősége nyílt olyan djk-el együtt játszani,mint: Loco Dice, Sasha, John Digweed, Marco Carola, Nic Fanciulli, Dubfire, Audiofly, Steve Lawler, James Zabiela, Lee Burridge, Guy Gerber, SIS, Nima Gorji, Seth Troxler, Robert Dietz, Nick Curly, Paul Ritch, Matthias Tanzmann, Chemical Brothers, Martin Buttrich, Steve Bug, Masomenos...


Országszerte jó pár helyen zenélt már, így pl: Korona(Kecel), DTD(Kiskunhalas), CNN(Tiszakécske), Sing-Sing(Szeged), Privé(Budapest), Dokk(Budapest), Tabu(Budapest), Nonsense(Budapest), B7(Budapest), Cha Cha Cha(Budapest), Escape(Budapest), Merlin(Budapest), Club Prince(Mende), Flört(Siófok), Palace(Siófok), Expo(Pécs), DPU (Budapest), A38 (Budpaest).


E helyek nagyrészére rendszerességgel visszajáró vendégnek számít, de e mellett számos nagyobb rendezvényen, fesztiválon is lehetőséget kapott és kap ma is. Kecel Festival, Glu-Glu festival, Dél-Kelet Magyarországi Elektronikus Festival, stb. A kezdeti időszakban havi rendszerességgel zenélt a Pleasure Sound (Dave Van N, Kenny, Shabaam) csapatában Pesten, majd 2004-ben otthagyva a PS-t, a Badgirls formációhoz csatlakozott. Az addig James Cole és Pat Duff alkotta párost, ma már Shabaam-al kiegészülve hárman alkotják. Az ismeretség a tagokkal nem újkeletű, hiszen rengeteg közös bulin voltak már túl az évek során. Ez az év azért is volt fontos számára, mert a kedvenc club ahova legszívesebben járt zenélni egy teljesen új köntöst kapott!


A megújult Koronában már hivatalos rezidensként kapott szereplési lehetőséget 2004 és 2008 között. Szinte minden világ sztár előtt warm up-olt már, nem hiába az ország egyik legjobb warm up dj-jeként tartják számon. 2008 őszétől a kiskunhalsi DTD egyik rezidense, de önálló klubestjükkel havonta jelentkeznek szegedről a central klubból. A szegedi rezidencia azóta a környék egyik legnívósabb rendezvényévé nőtte ki magát. 2010 januárjában visszatérnek kecelre, de a rezidens szerepkör mellett már a klub üzemeltetéséért is a badgirls felel! A szegedi retro klub mellett 2008 őszétől már a Hungarian Djfestival-nak is az egyik házigazdája, ahol az ország legjobb dj-i lépnek fel! 2010 végén jelenik meg a 10 éves Badgirls DVD, amin 3 saját track is megtalálható lesz Shabaam jóvoltából!


Website:

www.clubkorona.hu

www.kecelfestival.hu

www.djfestival.hu