Poleposition

Kategória: DJ

A név egy dj-párost takar, akik megannyi stílus után kötöttek ki végül a trance-nél. A trance szcéna alakulását azonban már korábban is követték, s végül 2005-ben született meg az elhatározás, megalakult a Polepostion. Számukra a 2006-os év jelentette az áttörést: csatlakoztak a TranceTream.FM alapító tagjaihoz, januárban pedig elindult saját műsoruk TranceTream TopTen címmel. Az internetes rádió színeiben először a Private Night nevű zártkörű partyn mutatkoztak be, a szélesebb közönség először a BudapestTranceCentral második partyján találkozhatott a srácokkal, akik a német Ronski Speed-nek készítették elő a terepet.

A sok pozitív visszajelzést újabb meghívások követték, 2006 nyarától rezidensek a Hajógyári Sziget Trance Terrace-on. Néhány hét múlva a Palace Summer Opening Weekenden játszanak: pénteken a Gardenben, szombaton pedig az Arénában Tiësto szettje előtt. Augusztus 26-án pedig ismét egy régi álmuk valósulhatott meg: fellépés a Blikk és a Blade Club közös kamionján, a Budapest Parádén. Az after partyn pedig egy váratlan kérésnek tesznek eleget: Kyau vs Albert után zárják az estét a Blade Club falai között.

2006 után 2007-ben dupláztak a srácok, legnagyobb kedvencük és példaképük, a jelenlegi világelső Armin van Buuren után játszhattak a Palace Dance Clubban két alkalommal is. Ez az év még számos meglepetést tartogatott: meghívások a Trance Factory, Trance Sensation és Synergy sorozatokra, köztük az igazi klasszikus Rank1 dj szett előtti bemelegítésre.

2007 novemberében rádióadásuk elérkezett a 100. befejező részéhez, melyet egy limitált beléptetésű bulin 3 órás exklúzív szettel ünnepeltek a Catch The Clubban. A szettben először titokban elcsattant az első saját szerzemény is. Szilveszter este pedig ismét egy újabb felkérésnek tettek eleget: a Sound of Cream meghívására Menno de Jongnak, később Robert Nicksonnak, és Danjonak melegítették be a terepet egészen éjfélig. Az utolsó Budapest Trance Central partyn pedig Markus Schulz-zal játszanak együtt egy fergetes hangulatú buliban a White Angelben.

Napjainban igen nehéz lenne stílusukat behatárolni. Szettjeikben a sötét progresszív és minimal hangzásoktól kezdve a rázós electro és uplifting zenékig minden megtalálható. A 2009-es évet a srácok a stúdió munkának szentelik. Újra hallható havi podcastjuk a Budapest Gateway, amely a www.poleposition.dj weboldalról minden hónap első péntekétől elérhető, közben pedig folyamatosan készülnek a saját szerzemények.