Muzzaik

Kategória: DJ

A Muzzaik formáció egy Magyar house duót takar, ami Danny L és Sullivan ötlete alapján látta meg a napvilágot 2002-ben. Elsősorban azért kezdtek bele a produceri munkába, hogy zenei ötleteiket megvalósítsák és egy egyedülálló hangzást hozzanak létre. Az első megjelenések után sikerült hangzásukkal betörniük a nemzetközi elektrónikába és nevüket megismertetni a legnagyobb művészekkel a szakmában.

Kezdetben jellegzetes, mélyebb hangzást képviseltek, de mára már nincs olyan ága a house műfajnak, amiben ne alkottak volna figyelemre méltót. Az eltelt évek alatt számos világhírű kiadón jelent meg szerzeményük vagy átdolgozásuk. Lehetőségük volt olyan nevekkel együtt dolgozni, mint a Grammy díjas house legenda, Roger Sanchez, a Spanyol tribal mágusok - Chus & Ceballos, Noir, Ultranate, Ron Carroll, Tiger Stripes, DJ Dove, Chab, Syke & Sugarstarr és még sokan mások. 2006-ban az amerikai TommyBoy- nál megjelent maxiuk, a "You Can Turn Me On", az amerikai Bill Board Dance listában TOP10-es helyezést ért el. A világ leghíresebb válogatásalbumain szerepelnek trackjeik - Ministry of Sound, Hed Kandi, Pacha, Kontor, stb. 2008 év elején barátaikkal közösen (Belocca és Soneec) vehették át az "Év DJ/producere" díjat.

A Muzzaik nem egyszerűen producer csapat, hanem egy egyedi hangzás, ami nemcsak a studio falai közt állja meg a helyét, de a közönség elött is, mind itthon, mind külföldön. Rövid periódus alatt megfordultak Európa legnevesebb klubjaiban és többször látogattak a tengeren túlra. (Turnmills, Pacha Ibiza, Pacha München, Cocoon Frankfurt, csak pár név a sorból)