flamemakers.net
info [KUKAC] flamemakers [PONT] net

Flamemakers

Kategória: DJ

2005 júlisában talákoztunk előszőr interneten keresztül egy “közös” ismerősen keresztül. Addig az egyikünk DJ-ként dolgozott már 6 éve az országban (Daneel-B) míg a másikunk (Daniel Klinger) kb. ugyanennyi ideje foglalkozott zenéléssel és gitározással. Személyes talákozásunkor hobbiból elkezdtünk közösen zenélgetni illetve kitanulni a másik fél tevékenységét .2005 decemberében kitaláltuk a The FlameMakers nevet, ami igazából semmit nem jelent csak jól hangzik.


2006 februárban készítettük az első komolyabb zenénket a Fridayt, amit már másoknak is elküldtünk. Így talált meg minket 2006 tavaszán Kincses Szabi és Miller, hogy készítsünk az akkori dalukra remixet. A remixeknek sikere volt, így egyre jobban beleményedtünk a zenekészítésbe és egyre nagyobb erővel kezdtük fejleszteni a stúdiónkat. Ekkora már teljesen átálltunk Macintosra, azon belül a Logic pro-ra. 2006 nyarán megnyertük a Szeifert & Dukai Reginás remix versenyt, innentől kezdve egyre több lehetőség nyílt meg előttünk.


Nyár végén önszórakoztatásra készítettünk egy remixet Michael Jackson Bad klasszikusára ami talán az első átütő zenénk volt, rengeteg DJ játszotta, többek között Hamvai PG-hez is eljutott, aki megkeresett minket, hogy dolgozzunk közösen. Így 2006 karácsonyára elkészítettük az első közös dalunkat a Sensationt, Virág segítségével amit az éppen akkor nyitó Club Sensation himnuszaként ismerhet mindenki. A dal rekord letöltéseket döntött pár hét alatt több mint 30 ezren letöltötték és ennek köszöhetően egyre többen kezdtek megismerni minket országszerte (természetesen az akkor már futó Discoshit rádió műsorban is egyre többet lehetett hallani a nevünket a Hamvais szettekből).


2007 januárban már mi is segítettünk másoknak a saját zenékben, hogy elinduljanak. Dragon “Süsü”-nek segítettünk az első dalában. Ettől a pillanttól kezdve már sokaknak készítettünk megrendelésre zenéket, vagy közös produkciókat. 2007 februárban megismerketünk Dj Wallasszal akivel elkészítettük az Electrofunk c. dalunkat. Ez volt az első dal amihez készült video klip is illetve ez volt a második zene a Sensation után ami igazi “kötelező klubsláger” lett országszerte. Ez a track indította meg Misi karrierjét is akit addig az akkori Club Jamaica/Redcolt rezidenseként ismerhettek az emberek


Mivel már egyre többen ismertek minket, megjött az első felkérések a kluboktól, hogy menjünk ide oda zenélni. Így az első hivatalos közös fellépésünk 2007 márciusára volt tehető, ahol Wonderland Avenue után mutatkozhattunk be a nagyérdeműnek.


Felgyorsultak az események, rengeteg remix felkérés, és klub meghívást kaptunk. 2007 nyarán belekóstoltunk a party szervezésbe is. Sikerült elcsábítanunk Raul Rincont és Ian Careyt Magyarországra egy balatoni kluba. Ami után Raultól meghívást kaptunk egy elegáns Berlini szórakozóhelyre. Ez volt az első külföldi fellépésünk. 2007 nyár végén, Hamvaival elkészítettük a Summer Vibe c. dalunkat aminek a chill out verziója még a mai napig a Petőfi Rádió egyik legjátszottabb dala. Ez az akkor alapuló Karmatronic records gondozásában jelent meg, így egyre több média szereplésünk is volt ( rádiós, tv-s, online/offline újság cikkek).


2007 szeptemberében elkészült a Get Funky c. dalunk, ami a mai napig az egyik legkedvesebbb “gyerekünk” ez volt Dragon S második maxija amit velünk készített. A dalnak szintén pozitív sikere volt szakma és az emberek körében egyaránt. A rengeteg remix közben Antonyo augusztus végén megkeresett minket egy közös ismerősön keresztül, hogy szeretne egy saját dalt. Ez valahogy el lett felejtve, de novemberben ismét felbukkant.A story az volt, hogy készítsünk a felesége Niki Belucci számára egy remixet, de Anti már nem egyedül jött hanem hozta a “mentorát” Bárány Attilát. Így megszületett a Get up Bárány, Antonyo és a FlameMakers remixében.


Ez volt az első közös munka velük. Eközben már rengeteget jártunk már országszerte fellépni. 2007 decemberében Attiláékkal közösen egy felkérést kaptunk a Hajógyári sziget tulajodonosától, hogy az éppen nyító White Angel nevü klubjához készítsünk egy dalt. Ismét Keszthelyi Virágot hívtuk énekelni, a dal rekord idő alatt, alig 2-3 nap alatt teljesen elkészült mert egy mix cd-re le kellett adnunk. Ez a dal volt az igazi átütő siker számunkra, és Attila & Anti számára is, az egyik legnagyobb klub sláger lett kishazánkban. Úgy gondoltuk a többiekkel, hogy érdemes folytatni a közös munkánkat. Ezzel párhuzamosan Hamvai PG-vel elváltak útjaink, mivel addigra már ő is kezdett más srácokkal dolgozni. Így a vele a közös munkák minden konfliktus és nézeteltérés nélkül békésen befejeződött.


2008 januárban Raul Rincon Sometimes dalára kaptunk remix felkérést, a világon mi egyedül :) 2008 februárban a DiscoShit rádió műsor egyre nagyobb teret nyert, így a folyamatosan pörgetett dalok miatt szinte már minden hétvégére jutott 2-3 fellépés. 2008 február végén készítettük el Antiékkal a remixünket Kozma Orsi és Chriss My travel dalára. Ez a dal is bekerült a mai napi ismert slágereink közé. Innentől kezdve rengeteg dalt készítettünk közösen a fiúkkal. A következő emlékezetes “zene” talán 2008 júliusában készült el, ahol Zságer Balázs felkérésére készítettünk Attilával egy remixet a Zagar - Wings of Love c. zenéjére.


Szeptemberben viszont Bárány nélkül, Antival közösen készítettük el a That Thang c. dalt ami szintén az egyik legkedvesebb “gyermekünk”. A dalhoz 2008 év végén mi magunk készítettük el a videoklipet az utolsó képkockáig. Jelenleg az egyik legvitatottabb magyar videoklip a YouTube kommentek alapján. A következő jelentősebb dalunk 2008 októberben készült el. 2 srác megkereste Attilát egy saját zenéjükkel. A dal vokálja megteszett neki és felhozta hozzánk,hogy csináljuk már belőle egy teljesen új változatot / remixet. Így született a So good.


Persze időközben rengeteg közös dal született még, amit majd a lent lévő diszkográfiában részletezünk. 2009 elején a Lost in Music remixünkön keresztül megkeresett minket Corey Andrew New Yorkból, hogy mit szólnánk ha készítenénk egy közös dalt vele. Beindult a külföldi karrierünk. Ekkor döntöttük el, hogy találjunk ki egy közös nevet ami négyünket takarja.


Így született a B-sensual név, és ehhez később hozzá kapcsolódott a saját elektronikus label ötlete is. 2009-es év már sokak számára ismerős. A rengeteg fellépés mellett a hét 3-4 napjában folyamtosan dolgozunk a saját dalokon és remixeken. A jelent már mindenki ismeri, a jövő meg ki tudja mit tartogat a számunkra :) Az biztos az elmúlt 3 év csak a bemelegítés volt, most kezdődik az igazi munka...