Barbee

Kategória: Énekes

Barbee 1990. július 15-én, a Rák jegyében született. Már egészen pici kora óta énekel és tehetségére már az általános iskolában felfigyeltek tanárai. Több iskolai zenés színdarabban kapott főszerepet, emellett 9 éves kora óta folyamatosan részt vett különböző énekversenyeken, melyeken mindig kiváló eredményeket ért el.

Középiskolai évei alatt 2007-ben főszerepet kapott egy iskolai színdarabban, az Elisabeth című musicalben. Ekkor határozta el, hogy szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel így az elkövetkezendő hónapok rengeteg gyakorlással teltek. Így ment ez egészen addig a pillanatig, amikor 2008 tavaszán jelenlegi producere Bognár Tibor felfedezte egy videómegosztó oldalon. Barbee ugyanis felvételeket készített arról, ahogyan énekel, és ezeket feltöltötte különböző oldalakra abban a reményben, hogy valaki esetleg tényleg rátalál és felfedezi őt. Rendkívüli akaraterejének, hitének és persze a szerencsének köszönhetően ez az álom valóra vált és azóta teljes erőbedobással dolgoznak a minél nagyobb siker elérésének érdekében.

Barbee bemutatkozó dalát, zenei producere Rakonczai Viktor a szöveget pedig Major Eszter írta Ébressz fel címmel. A nóta két nyelven, magyar és angol változatban készült el, mert a videót Lengyelországban is bemutatták. A dalhoz készült klipet Indián rendezte, akinek munkáit a közönség már jól ismerheti. Az Ébressz fel című videó hangulata egy igazi tini horror filmbe csöppenti a nézőt. A felvételt egyébként 2008 egyik leglátványosabb hazai videójaként tartják számon.

2008 őszétől egy francia számítógépes divattervező-játék reklámarca lett, amit ő maga szinkronizált magyar nyelvre. A játék Divatsuli címmel jelent meg szeptember közepén. A játékhoz kapcsolódó sajtófotókat Kasza Tibor készítette.

2008 telén megjelenik Hógömb címmel második videoklipje.

2009 januárjában Ámor nyila címmel leforgatta harmadik klipjét, ami meghozta Barbee számára az igazi áttörést. A videó hatalmas siker lett a tini közönség köreiben: alig 1 év alatt közel 1 millió alkalommal nézték meg a legnagyobb videómegosztó oldalon.

2009 áprilisában megkapta élete első jelölését a Viva Comet díjra az "év új előadója" kategoriában. Ebben a hónapban pedig elkészült Szívtörő címmel negyedik videója. A dal felülmúlta az Ámor nyila sikerét. A Szívtörőből egy remix klip is készült, így közel fél évig szerepelt a Viva Chart listáján.

2009 június 4-én a Viva Comet díjkiosztó napján megjelenik első nagylemeze "Popsztár" címmel.

2009 májusában jelölést kapott a Bravo Otto díjra az "év felfedezettje" kategóriában.

2009 szeptemberében leforgatta hatodik klipjét, a Popsztárt.

2010-ben újra Comet díjra jelölték, ezúttal a "legjobb női előadó" kategórában.