André Tanneberger
http://www.atb-music.com/

ATB

Kategória: DJ

André Tanneberger, művésznevén ATB német dj-producer.

1973. február 26-án született Freibergben. Zenei pályafutása 1992-ben kezdődött, a dalai utómunkáit Thomas Kukula stúdiójában végezték el. Ekkor találkozott Woody van Eydennel, akivel megalapították a Sequential One (SQ1) nevű duót. Első kislemeze 1993-ban jelent meg.

Az első szólólemeze 1998-ban került nyilvánosságra ATB néven, (9 PM (Till I Come)) mellyel egyből belopta magát a dance rajongók szívébe. A következő állomás a Don't Stop volt, melyet az Adamski-féle Killer követett. Első albuma (Movin' Melodies) 1999-ben került a polcokra. Jellegzetessége az életvidám dallamok ütős dance alapokon való "játéka".

Második, Two Worlds című dupla CD-je 2000 őszén került a boltokba. Az album első része, a The World of Movement a táncos lábúaknak, míg a The Relaxing World a pihenni vágyóknak és a chill-out zenét kedvelő embereknek készült. A soron következő lemez 2002-ben jelent meg Dedicated címmel. Ezzel az albummal egy újfajta hangzás is kezdetét vette, számos rádióslágert tartalmazott, mint például Let U Go, Hold You, You're Not Alone. Érdekessége, hogy a Hero és az I Wanna Cry című szám a 2001. szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak megemlékezésére készült.

2003-ban publikálta Addicted to Music című albumát, melyen található egy rejtett bónusz track is, Roberta Harrison együttese, a Wild Strawberries-féle Ruby. 2004-ben megújult hangzással került a lemezboltokba a No Silence című nagylemeze. Az album 1. számát (Marrakech) az amerikai Egy gyilkos agya című film betétdalává választották 2005-ben. Ugyanebben az évben egy félig-meddig Best of válogatáslemeze jelent meg, melyen a 7 éves ATB-s pályafutása gyümölcsei szerepelnek (az album címe is Seven Years). Érdekesség, hogy a Let U Go című számon nem Roberta, hanem egy német férfi énekes, Jan Löchel énekel. 3 új szerzemény is helyet kapott a lemezen, a két rádiósláger Believe in Me, a Humanity és a Trilogy című kellemes zongorajáték 2. része (az első az Addicted to Music albumon szerepelt).

2007 áprilisában jelent meg új albuma Trilogy néven, mely kétféle változatban kapható a lemezboltokban: egy 12 számot tartalmazó CD, melyen szerepel három rádiósláger, a Renegade, a Feel Alive és a Justify, valamint egy limitált számban kiadott dupla CD-s válozat, melynek bónuszlemeze 14 nyugalmat árasztó zenét tartalmaz, köztük a Trilogy 3. és egyben befejező részét.

2009-ben megjelent Future Memories című dupla CD-s albuma, amelyet a magyar közönségnek a RIO SUMMER FESTIVAL-on fogja bemutatni.

ATB produceri munkássága közben megjelentetett egy mix CD sorozatot, The DJ néven, mely jelen pillanatban a negyedik résznél tart.