elektro
alexmetric.com/

Alex Metric (UK)

Kategória: DJ

Az electro sokat változott az utóbbi években, divatirányzatként végérvényesen benyomult a mainstreambe, ami a minőség rovására is ment. Szerencsére azért akadnak még olyan producerek, akik amellett, hogy haladnak a trendekkel, továbbra is fontosnak tartják a zeneiséget és hatásvadászat helyett valóban értékelhető trekkeket gyártanak.

A 80-as évek popzenéjén nevelkedett Alex Metric ezen producerek közé tartozik, feltűnése óta folyamatosan szállítja nekünk a jobbnál jobb számokat. 2007-ben talált rá jelenlegi stílusára, melyben a 80-as évek szinti-pop és filter disco stílusjegyei keverednek big beat és indie rock elemekkel. Adam Freeland idejében felismerve Alex egyedi hangzásvilágát le is szerződtette őt saját kiadójához, ami jó ötletnek bizonyult, hiszen 'In Your Machine' EP-je toplistás lett az eladási listákon. Ez meghozta neki a megérdemelt sikert, amit megszámlálhatatlan remix felkérés követett olyan együttesektől, mint a Hard Fi, Alphabeat, Reverend & The Makers, The Infadels, Ladyhawke, Phoenix, La Roux, Fenech Soler vagy a Gorillaz. (Fatboy Slim a ’Stylo’ remixet a 2010-es év egyik legnagyobb slágereként említette.)

Az ő esetében a mennyiség nem ment a minőség rovására. A londoni XFM rádió felmérése alapján Alex Metric a 2010-es év legkedveltebb remixere lett, maga mögé utasítva többek között a Soulwax-et és a Justice-t is(!).

Idő közben Alex több együttesnek is besegített, például dolgozott az Infadels új albumán, és részt vett a popsztár gyanús Charli XCX zenéinek produceri munkálataiban is. Legutóbb megjelent - Steve Angello-val közösen készített - zenéjét az ’Open Your Eyes’-t pedig már most a 2011-es év legjobb fesztivál zenéjeként emlegetik.

Alex DJ-ként sem mondható átlagosnak, sok stílust felölelő változatos szettjeivel a legizgalmasabbak között tartják számon e szakmában. Az Exit Fesztivál történetének legjobb szettjét neki tulajdonítják, mely után a közönség szó szerint kikövetelt tőle egy újabb fellépést.

2010 októberétől már saját élő show-val is fellép, ez elsőként a Phoenix együttes elő zenekaraként volt látható. Természetesen ez a megmozdulása is sikertörténet lett, mivel az egymást követő teltházas bulik egyenes következményeként 2011 nyarára a Bestival-tól a Glastonbury-ig szinte az összes fesztiválra lekötötték.